ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΑΛΕΚΟΣ ΦΑΣΙΑΝΟΣ

Kommigraphics-Αλέκος Φασιανός

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΕΜΠΕΙΡΙΑ & ΔΙΕΠΑΦΗ ΧΡΗΣΤΩΝ
ANIMATION

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥΣ, Ο ΑΛΕΚΟΣ ΦΑΣΙΑΝΟΣ, ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΙΑ ONLINE ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ, ΜΑΣ ΑΝΕΘΕΣΕ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ.

Ο Αλέκος Φασιανός και το έργο του είναι τόσο γνωστό όσο και αγαπητό στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Στόχος ήταν να αποδώσουμε με τον καλύτερο τρόπο το ζωγραφικό του έργο, σε ένα περιβάλλον με δημιουργική υπόσταση και φιλική πλοήγηση προς όλους, μιας και η ιστοσελίδα οφείλει να απευθύνεται σε όλους ανεξάρτητα κοινού. Με απόλυτο σεβασμό στην τεράστια αυτή κληρονομία, σχεδιάστηκε ένα περιβάλλον με πολλές αναπνοές και λευκούς χώρους ώστε να φιλοξενεί το άλλοτε γεμάτο χρωματικά και άλλοτε αφαιρετικό του έργο.

Με τη δημιουργία της ιστοσελίδας, θελήσαμε να φέρουμε τους λάτρεις του έργου του Φασιανού καθώς και νεότερες γενιές, πιο κοντά στην κατανόηση των έργων του, προσθέτοντας τη δυνατότητα για super zoom, ώστε να μπορεί κάποιος να απολαύσει το επιλεγμένο έργο σε μεγάλη ανάλυση όπως όταν στέκεται μπροστά από ένα ζωγραφικό έργο και επίμονα/ διεξοδικά μελετάει την τεχνική του εκάστοτε καλλιτέχνη. Έτσι στη σελίδα των έργων, μελετήθηκε ο τρόπος που δομείται τόσο σε επίπεδο ιεραρχίας όσο και σε αποτέλεσμα της responsive λειτουργίας τους, αφήνοντας το μάτι του επισκέπτη να έχει μία συνολική ματιά του έργου του καλλιτέχνη.

Η χαρακτηριστική λευκή παλόμα (περιστέρι) που κοσμεί πολλά από τα έργα του Φασιανού αποτέλεσε την λογοτύπηση της ιστοσελίδας ως το πιο εικονικό στοιχείο του έργου του, ενώ όπως και ο ίδιος δηλώνει ότι “Το χρώμα πρέπει πάνα να έχει μια σημασία”, το μπλε αποτελεί το βασικό χρωματικό στοιχείο της ιστοσελίδας αποδίδοντας τόσο την ελληνική προέλευση, όσο και την σύνδεση με το έργο του.

Η Sans Serif τυπογραφία επιλέχθηκε για να επικοινωνήσει την ελληνική καταγωγή του καλλιτέχνη, ενώ η Serif (και πάντα σε πεζά) ώστε να αποδώσει μία πιο sophisticated και συναισθηματική προσέγγιση στο συναρπαστικό κόσμο του Φασιανού, προσεγγίζοντας παλιά editorials της δεκαετίας του ’60 με μία ρομαντική πάντα διάθεση.

Η ιστοσελίδα λειτουργεί άρτια σε όλες τις mobile συσκευές, κάνοντας το έργο του καλλιτέχνη προσιτό σε όλους εύκολα, γρήγορα και φυσικά με τις απαραίτητες custom παραμετροποιήσεις του σχεδιασμού για την άριστη εμπειρία ακόμα και στις μικρότερες αναλύσεις.

Kommigraphics Aλέκος Φασιανός έλληνας ζωγράφος ιστοσελίδα αρχική αθήνα kommigraphics
Kommigraphics Aλέκος Φασιανός έλληνας ζωγράφος ιστοσελίδα έργα αθήνα kommigraphics
Kommigraphics Aλέκος Φασιανός έλληνας ζωγράφος ιστοσελίδα εκθέσεις αθήνα kommigraphics
Kommigraphics Aλέκος Φασιανός ιστοσελίδα βιογραφικό digital design kommigraphics
Kommigraphics Aλέκος Φασιανός σχεδιασμός ιστοσελίδας πίνακες kommigraphics
Kommigraphics Aλέκος Φασιανός έλληνας ζωγράφος σχεδιασμός ιστοσελίδας επιλεγμένο έργο kommigraphics
Kommigraphics Aλέκος Φασιανός έλληνας ζωγράφος σχεδιασμός ιστοσελίδας απόφθεγμα αθήνα kommigraphics

"ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ”

Όπως αναφέρει ο ίδιος. Έτσι λοιπόν το μπλε αποτελεί το βασικό χρωματικό στοιχείο της ιστοσελίδας αποδίδοντας τόσο την ελληνική προέλευση, όσο και την σύνδεση με το έργο του.
Kommigraphics Aλέκος Φασιανός έλληνας ζωγράφος σχεδιασμός ιστοσελίδας επιλεγμένο νέο kommigraphics
Kommigraphics Aλέκος Φασιανός έλληνας ζωγράφος σχεδιασμός ιστοσελίδας άρθρο αθήνα kommigraphics
Kommigraphics Aλέκος Φασιανός έλληνας ζωγράφος σχεδιασμός ιστοσελίδας ιστορικό kommigraphics
Kommigraphics Aλέκος Φασιανός έλληνας ζωγράφος σχεδιασμός ιστοσελίδας φόρμα επικοινωνίας kommigraphics
Kommigraphics Aλέκος Φασιανός έλληνας ζωγράφος σχεδιασμός ιστοσελίδας αναζήτηση kommigraphics
Kommigraphics Aλέκος Φασιανός έλληνας ζωγράφος σχεδιασμός ιστοσελίδας αποτελέσματα αναζήτησης kommigraphics